Coroana de zirconiu monolitică sau coroană ceramică pe suport de zirconiu? îţi uşurăm alegerea

//Coroana de zirconiu monolitică sau coroană ceramică pe suport de zirconiu? îţi uşurăm alegerea

Coroana de zirconiu monolitică este diferită de coroana din ceramică pe suport de zirconiu și reprezintă ultima noutate în domeniul esteticii dentare. Diferența constă în faptul că este doar din zirconiu, ceea ce o face  mai rezistentă la abraziune și nu se sparge.

Coroana monolitică de zirconiu din punct de vedere estetic este net superioară coroanei metalo-ceramice. Coroana de zirconiu monolitică este indicată in zona laterală pentru a acoperi un dinte sau ca element de ancorare  într-o punte dentară pentru a înlocui un dinte absent. Este soluția ideală pentru dinții cu dimensiuni reduse, sau pentru zonele unde spațiul de ocluzie este sub 3 mm.

Pentru zona frontală se recomandă coroane Weisser din zirconiu cu fațete de ceramică

Coroana de zirconiu are un aspect fizic deosebit, asemănător cu al dintelui natural. Acest lucru este posibil datorită faptului că zirconiul se găsește în mai multe nuanțe. De la început atât discul de zirconiu cât și ceramica vor fi alese la culoarea dintelui. Cele trei calități majore ale coroanei de zirconiu sunt: transluciditatea, absența coroziunii și biocompatibilitatea. Transluciditatea este dată de reflexia luminii pe culoarea albă a zirconiului.

coroana-zirconiu
Zirconiul se găseşte în natură sub formă de oxid de zirconiu. Acest fapt împiedică oxidarea lui în cavitatea bucală și elimină apariția lizereului gingival (dunga neagră de la gingie). Zirconiul este biocompatibil și bioinert ceea ce îl face foarte bine tolerat de organism, deci gustul metalic va fi eliminat. Poate fi folosit și la pacienții care sunt alergici la metale. Zirconiul, având conductibilitate termică scăzută, riscul de afectare al pulpei dentare este minim, fiind cel mai indicat pe dinții vitali. Aceștia nu vor fi sensibili la consumul de alimente reci sau fierbinți.

Coroana de zirconiu monolitică este mult mai ușoară decât coroana metalo-ceramică, de aceea acomodarea pacientului cu acest tip de lucrare va fi mult mai rapidă. Coroana de zirconiu este realizată în laborator prin tehnologia CAD-CAM (Computer Aided Design – Computer Aided Manufacturing). Aceasta îi oferă tehnicianului dentar posibilitatea de a modela coroana dentară cu ajutorul computerului, oferindu-i o precizie incomparabil mai mare decât în cazul realizării manuale. Cu ajutorul acestei tehnici, timpul de realizare este foarte scurt: 3 zile din momentul amprentării. Deși se folosesc tehnologii de ultima generație, prețul este asemănător cu al unei coroane metalo-ceramice.

O coroană monolitică din zirconiu costă 600 lei.

 

Sperăm că acest articol va veni în ajutorul tău și vei lua cele mai bune decizii pentru obținerea unui ZÂMBET STRĂLUCITOR.
Zâmbetul reprezintă stilul tău de viață!
Echipa Jollydent.

* Programările se pot realiza la numărul de telefon 0724 752 114

2019-09-03T10:07:59+03:00