Fațetele dentare – necesitate sau trend?

//Fațetele dentare – necesitate sau trend?

Fațetele dentare sunt restaurări protetice din ceramică, care au rolul de a corecta  unele imperfecțiuni de ordin estetic ale dinților naturali.

Aceste imperfecțiuni pot fi:

– spații mici intre dinți;
– colorații ale smalțului, mici pete la nivelul smalțului;
– fracturi minore ale dinților frontali, fără interesarea nervului;
– dinți cu formă sau dimensiune diferită de a omologilor;

fatete1
Fațetele dentare nu se aplică pe dinții cu distrucții mari coronare, pe dinți mobili sau cu spații mai mari de 1 mm intre ei. Fațetele dentare se aplică pe dinții frontali superiori, de la canin la canin.  In unele cazuri se aplică de la premolarul 2 din dreapta la premolarul 2 din stanga.

In cazul  în care dinții sunt înghesuiți sau malpozitionați se recomandă purtarea unui aparat ortodontic fix pentru a corecta anomalia . Abia dupa aceea se vor aplica fațetele dentare sau coroanele de acoperire , în funcție de situația clinică.

Sunt afectați dinții în urma acestei proceduri?
Ca și tehnologie, fațetele dentare pot fi realizate în două moduri: cu șlefuire sau fără șlefuire. Varianta cu șlefuire presupune îndepărtarea unui strat de smalț, egal cu grosimea fațetei ceramice, intre 0,5- 0,7 mm. Aceste fațete se cimentează cu cimenturi speciale de ultimă generație.

fatete3
Varianta fără șlefuire presupune amprentarea arcadei dentare și realizarea unei machete în laborator. Această machetă în ceară va fi trimisă în cabinet. Medicul împreună cu pacientul vor analiza forma, dimensiunea, grosimea viitoarelor fațete dentare.

fatete4
Dacă pacientul este mulțumit se trece la etapa urmatoare.  Aceasta constă în  realizearea  în cabinet a unor fațete  din acrilat, cu care pacientul stă maxim 48 de ore. După această perioadă de probă, se trece la etapa finală, realizarea fațetelor ceramice. Este recomandată varianta cu fațete fără șlefuire, deoarece pacientul poate vedea, de probă, cum ar arata cu zâmbetul schimbat. De cele mai multe ori, modificarea formei, culorii sau poziției dinților are ca rezultat o modificare a esteticii faciale, și unii pacienți ar putea suferi un soc emoțional.

Sperăm că acest articol va veni în ajutorul dumneavoastră și veți lua cele mai bune decizii pentru obținerea unui ZÂMBET STRĂLUCITOR.
Zâmbetul reprezintă stilul tău de viață!
Echipa Jollydent.

*Ne puteți contactat folosind formularul din pagina de CONTACT
*Programările se pot realiza la numărul de telefon 0724 752 114

2017-11-03T22:58:54+00:00