Coroana dentară din ceramică pe suport de zirconiu este ultima noutate în domeniul esteticii dentare. Coroana din ceramică pe suport de zirconiu face parte din categoria coroanelor de acoperire cu rol de protecție a structurii dintelui. Dacă partea coronară a dintelui este distrusă pe mai mult de 40% din suprafață, este indicată o coroană de acoperire pentru a consolida dintele și a-l păstra pe arcadă. În această situație clinică obturația coronară nu este o soluție corectă pentru că plomba poate avea efect de pană asupra dintelui, ducând la fracturarea longitudinală a acestuia, iar soluția de tratament este radicală, extracția dentară.

Zirconiul ca element chimic face parte din grupa metalelor rare. În stomatologie îl găsim sub formă de oxid de zirconiu. Coroana dentară din ceramică pe suport de zirconiu este indicată în zona frontală datorită aspectului fizionomic deosebit, foarte apropiat de cel al dintelui natural. Are transluciditate similară cu cea a dinților naturali. Zirconiul având culoarea albă, lumina reflectată de coroana ceramică este asemănătoare cu a dinților naturali. O altă calitate majoră a zirconiului este absența coroziunii. Astfel lizereul gingival și gustul metalic nu mai apar. Este deosebit de rezistent la presiune ceea ce îl face capabil să suporte solicitările masticatorii și uzura zilnică. În concluzie, poate fi folosit și în zona laterală.

Riscul la alergie în cazul zirconiului este nul

Nu există pacienți alergici la acest material, este biocompatibil și bioinert. Procesul tehnologic CAD-CAM de realizare al coroanelor dentare din ceramică pe suport de zirconiu începe cu frezarea computerizată a unui bloc solid de zirconiu sau a unui disc. Apoi pe acest schelet se vor adăuga succesiv straturi de ceramică. Ceramica se arde în cuptoare speciale la temperaturi de peste 700 de grade.

Punctul de topire al zirconiului este de peste 1800 de grade, cu mult peste cel al ceramicii. Această calitate îi asigură stabilitate dimensională în timpul arderii. Culoarea albă a zirconiului reprezintă un avantaj din punct de vedere estetic deoarece materialul opac care se foloseşte la coroanele metalo-ceramice aici nu mai este necesar. Stratul de material opac absoarbe lumina, nu o reflectă așa cum face zirconiul. Aceasta este diferența majoră între coroana din ceramică pe suport de zirconiu și coroana metalo-ceramică, transluciditatea.

Coroană din ceramică pe suport de zirconiu costă 950 lei.

 

Sperăm că acest articol va veni în ajutorul tău și vei lua cele mai bune decizii pentru obținerea unui ZÂMBET STRĂLUCITOR.

Zâmbetul reprezintă stilul tău de viață!

Echipa Jollydent.

* Programările se pot realiza la numărul de telefon 0724 752 114