Lucrare complexă în trei etape: punte fixă la maxilar și alinierea dinților la mandibulă

Pacienta C., în vârstă de 30 de ani, s-a prezentat la cabinetul stomatologic Jollydent, nemulțumită de aspectul estetic al dinților. De mic copil a fost frustrată de faptul că nu poate zâmbi. Dorința ei era să aibă un zâmbet frumos. E o persoană tânără și veselă, care râde mult.

Examenul clinic a fost realizat de medicul stomatolog generalist.

Pe baza examenului clinic și al radiografiilor dentare a fost realizat planul de tratament de către o echipă multidisciplinară: medic stomatolog generalist, ortodont, protetician – tehnician. Soluția de tratament aleasă a fost o punte fixă la maxilar și alinierea dinților la mandibulă.

A urmat partea administrativă care presupune semnarea planului de tratament și a devizului de costuri. Planul de tratament este individualizat pentru fiecare pacient în parte, de aceea și costurile diferă de la un pacient la altul.

Planul de tratament a cuprins

  • etapa ortodontică (stabilizarea și corectarea poziției dinților),
  • etapa endodontică (tratamentul canalelor) și
  • etapa protetică (șlefuirea dinților stâlpi și amprentarea).

Tratamentul a fost unul complex și s-a întins cam pe doi ani, deoarece tratamentul ortodontic a durat un an și jumătate.

Prima etapă de tratament a constat în aplicarea aparatului ortodontic fix la maxilar și la mandibulă.

A doua etapă a fost etapa endodontică, cu tratamentul de canal al dinților maxilari.

A treia etapă a fost cea protetică cu șlefuirea dinților și amprentarea. Amprenta a fost trimisă în laborator pentru realizarea punții dentare total fizionomice. În această fază priceperea tehnicianului dentar a contat foarte mult, iar la final rezultatele au fost peste așteptări.

La Jollydent pacienta a găsit o echipă primitoare, empatică, foarte bine pregătită din punct de vedere profesional și înarmată cu multă răbdare.

Medici și pacient, suntem o echipă care realizăm minuni. Pacienta a plecat fericită, iar noi, echipa suntem multumiți că am mai făcut un om să zâmbească.