Sângerarea gingivală reprezintă una dintre cele mai des intalnite afecțiuni ale cavității bucale. Ca și frecvență trei din cinci pacienți sunt afectați. In ceea ce privește repartizarea pe sexe femeile sunt mai des afectate decât barbații. Sângerarea gingivală poate apărea și la copii fie din  cauza unei tehnici incorecte de periaj sau din lipsa periajului. Sângerarea gingivală poate fi cauzată de factori locali sau generali.

Factorii locali sunt:
– tartru dentar;
– periaj incorect și traumatizant;
– obturații neadaptate la colet;
– lucrări dentare vechi;
– utilizarea incorectă a aței dentare sau folosirea scobitorilor;

Dintre factorii generali enumerăm:
– diferite boli cum ar fi diabet;
– accident vascular minor;
– hemofilie;
– leucemie;
– boli hepatice;
– avitaminoza C sau K;
– anumite forme de anemie;

Sunt și medicamente care produc sângerări gingivale, de exemplu heparina, aspirina în doze mari, antiinflamatorii nesteroidiene. In anumite stări fiziologice se produc sângerări temporare la nivelul gingiilor. Aici amintim gingivita premenstruală, gingivita de sarcină și gingivita de menopauză.

Tratament

De cele mai multe ori această afecțiune este ignorată și trecută cu vederea, deși sângerarea gingivală reprezintă primul simptom ce ar trebui să constituie un important semnal de alarmă în ceea ce privește apariția unei afecțiuni gingivale sau parodontale.
– în primul rând este indicată vizita la medicul stomatolog.
– se va efectua detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, tratament antimicrobian și tratament de biostimulare cu laserul dentar.
– tratamentul antimicrobian constă în aplicarea locală în șanțul gingival a unei paste cu antibiotice. Terapia dureaza 6 ședințe.
– în paralel cu tratamentul antibiotic se face și cel cu laser.
– laserul dentar acționează local pe o suprafață de un cm pătrat; are efect antiinflamator, antiedematos, vasodilatator și biostimulator al sistemului imunitar.

Tratamentul cu laser nu este dureros, nu incălzește țesuturile, este minim invaziv.

BTL-4100_P-btl4110-profi_0607
Dacă după acest tratament complet fenomenele nu cedează, pacientul este îndrumat către un serviciu de specialitate, unde va efectua un set de analize medicale complexe deoarece sângerarea gingivală ar putea fi simptomul unei afecțiuni generale.

 

Cât costă tratamentul împotriva sângerării gingivale?

– detartraj  cu ultrasunele si periaj profesional = 200 lei

– tratament antimicrobian cu pasta TM = 150 lei

– tratament biostimulator cu laser dentar/ 6 sedinte x 100 lei = 600 lei

 

Sperăm că acest articol va veni în ajutorul tău și vei lua cele mai bune decizii pentru obținerea unui ZÂMBET STRĂLUCITOR.
Zâmbetul reprezintă stilul tău de viață!
Echipa Jollydent.

* Programările se realizează la numărul de telefon 0724 752 114