Spondiloza cervicală este o afecțiune degenerativă a coloanei vertebrale, localizată la nivelul vertebrelor cervicale și a discurilor intervertebrale. Spondiloza cervicală este o boală care afectează cel mai des persoanele cu vârsta de peste 40 de ani.
Ocluzia dentară reprezintă contactul dintre dinții maxilari și mandibulari atunci când închidem gura. În ocluzia fiziologică dinții trebuie să ia contact unii cu alții în acelaşi timp. Ocluzia dentară trebuie să fie plană și nu în valuri.
Să ne imaginăm că introducem o foaie de hârtie în gură și apoi mușcăm. După ce o scoatem aceasta ar trebui să își păstreze forma și să fie perforată în mod egal în dreptul cuspizilor dentari. Dacă această coală este perforată mai mult in dreptul unor cuspizi înseamnă că acolo avem contacte premature care trebuiesc șlefuite. Pe măsură ce înaintăm in vârstă, discurile intervertebrale încep să se deshidrateze, să devină friabile. Cartilajul care le protejează începe să se uzeze și apare tasarea vertebrelor.
Aceste procese degenerative sunt însoțite de următoarele simptome:
– dureri de gât și ceafă, dureri de cap;
– amorțeli și furnicături la nivelui brațului;
– slăbiciunea brațelor și a picioarelor;
– pierderea controlului vezicii urinare sau a intestinelor;
Multi dintre pacienții cu spondiloză cervicală au și afecțiuni dentare. Aproape toți au edentații terminale bilaterale ( lipsa măselelor ) neprotezate sau lucrări dentare incorect adaptate la nivel ocluzal. In această situație ocluzia dentară se prăbușește, etajul inferior al feței este micșorat, poziția condilului in cavitatea glenoidă se modifică, ligamentele articulare se relaxează. Consecința acestor modificări este apariția inflamației și a durerii in zona respectivă. Din această zonă durerea migrează anterior la nivelul dinților și posterior la nivelul cefei.
In cazul în care pacientul nu este protezat (nu are lucrări dentare) tratamentul este complex și de lungă durată. In prima etapă a tratamentului pacientul va purta niște punți provizorii. In a doua etapă de tratament, dupa 6 luni aceste punți vor fi înlocuite cu alte punți dentare. In funcție de rezultatele obținute, dispariția durerii , masticație eficientă , se pot confecționa punți definitive.
Spondiloza cervicală – tratamentul cu laser
Ca și tratament adjuvant în spondiloza cervicală se poate folosi laserul terapeutic, care are rolul de a reduce inflamația și edemul din zona cervicală. Laserul terapeutic diminuează durerea cu 50% în prima ședință, deorece produce relaxarea musculaturii gâtului și cefei.
Sperăm că acest articol va veni în ajutorul dumneavoastră și veți lua cele mai bune decizii pentru obținerea unui ZÂMBET STRĂLUCITOR.
Zâmbetul este un stil de viață!
Echipa Jollydent.
*Ne puteți contacta folosind formularul din pagina de CONTACT
*Programările se pot realiza la numărul de telefon 0724 752 114