Studiu de caz: refacerea danturii cu proteze scheletate la maxilar și mandibulă, la o pacientă de 72 de ani

O pacientă în vârstă de 72 de ani s-a prezentat la cabinetul stomatologic Jollydent, nemulțumită de aspectul estetic al lucrărilor dentare pe care le avea. Dorința ei era să aibă un zâmbet frumos. E o persoană veselă care râde mult.

Examenul clinic a fost realizat de medicul protetician.

Pe baza examenului clinic și al radiografiilor dentare a fost realizat planul de tratament de echipa formată din protetician și tehnicianul dentar. Soluția de tratament aleasă a fost o proteză scheletată la maxilar și una la mandibulă.

A  fost prezentat planul de tratament pacientei, aceasta a acceptat. A urmat partea administrativă care presupune semnarea planului de tratament și a devizului. Planul de tratament este individualizat pentru fiecare pacient în parte, de aceea și costurile diferă de la un pacient la altul.

Planul de tratament a cuprins doar etapa protetică care presupune ablația (înlăturarea) punților vechi, șlefuirea dinților stâlpi (de sprijin) și amprentarea.

La realizarea protezelor scheletate sunt multe etape de tratament, atât etape clinice cât și de laborator.

Toate ședințele s-au întins pe o perioadă cam de o lună de zile.

Din istoricul pacientei am aflat că a mai încercat să își trateze dinții dar nu a găsit empatia pe care o dorea. Își dorea un medic care să aibă răbdare să o asculte, să o înțeleagă, să nu o judece pentru situația jalnică în care se află dinții ei.

La Jollydent a găsit o echipă primitoare, empatică, foarte bine pregătită din punct de vedere profesional și înarmată cu multă răbdare.

Medici și pacient, suntem o echipă care realizăm minuni. Pacienta a plecat fericită, iar noi, echipa suntem multumiți că am mai făcut un om să zâmbească.