Carisolv: tratament minim invaziv, fără durere, fără freză și fără turbine (septembrie 2021)

O pacientă în vârstă de 43 de ani s-a prezentat la cabinetul stomatologic Jollydent, cu durere la masticație pe ambele părți ale maxilarelor. La examenul clinic s-a constatat că durerea era provocată de două carii dentare, una pe partea stângă și una pe partea dreaptă.

Diagnosticul a fost de carie dentară profundă.

Pacienta ne-a spus de la început că îi este foarte frică de freză, de turbină, de zgomotul produs de turbine. I-am comunicat că avem o soluție la problemele ei: Carisolv.

Carisolv este o metodă unică și eficientă de tratare a cariilor, lăsând intact țesutul sănătos. Cu ajutorul Carisolv tratamentul este minim invaziv, fără durere, fără freză, fără turbine și fără zgomot. Reduce anxietatea pacienților și nevoia de anestezie locală. Carisolv înmoaie țesutul necrotic, demineralizat, conservând țesutul sănătos, ca parte a tratamentului chimico-mecanic al cariei dentare.

Indicațiile de utilizare a Carisolv sunt pentru carii ale dentinei, carii de rădăcină, carii profunde, carii de colet, carii în regiuni greu accesibile.

Etape de tratament

  1. În prima etapă de tratament s-a aplicat Carisolv direct în cavitatea carioasă și s-a lăsat 30 de secunde să acționeze;
  2. După 30 de secunde dentina s-a înmuiat și se îndepărtează cu instrumentarul de mână;
  3. După ce s-a îndepărtat țesutul alterat se clătește și se usucă cu aer cavitatea;
  4. La final s-a verificat cu detectorul de carie dacă mai este dentină alterată;
  5. S-a constatat că există doar țesut sănătos și s-a trecut la obturarea cavității cu materiale compozite;
  6. Finisarea obturației s-a facut cu instrument rotativ, dar nu a mai reprezentat o problemă pentru pacientă.

La finalul ședinței de tratament pacienta a fost foarte mulțumită de soluția oferită și de tratamentul primit. Cabinetul Jollydent are în dotare aparatură și materiale de ultimă generație care satisfac cerințele tuturor pacienților, dar, mai important, la Jollydent orice pacient va găsi o echipă primitoare, foarte bine pregătită profesional, înarmată cu multă răbdare și empatie.