Laserterapia este cea mai inovativă metodă de tratament

Despre utilizarea laserului și efectele acestuia în multiple situații care au legătură cu sănătatea și starea noastră de bine s-a vorbit și se vorbește în continuare. Nu întâmplător, ci pentru că rezultatele sunt demne de luat în seamă. Cu siguranță, am trăit cu toții experiența folosirii lui cel puțin o dată, pe scaunul din cabinetul medicului stomatolog. Și pentru că luxul, atunci când vine vorba de sănătate, presupune utilizarea celor mai avansate tehnologii și instrumente pentru obținerea unor rezultate rapide, vă prezentăm efectele laserului în tratarea bolilor parodontale.

Acestea reprezintă totalul afecțiunilor localizate la nivelul gingiei și a osului parodontal, structuri ce au ca rol principal menținerea dintelui în alveolă. Este bine de știut că sunt cauzate de placa bacteriană ce se formează în mod constant pe dinți, după fiecare masă. Dacă periajul nu este corect sau este absent, această peliculă ce formează placa bacteriană se calcifică ducând în timp la apariția tartrului.

Printre cauzele bolilor parodontale se numără:

– periajul incorect;
– fumatul excesiv;
– băuturile acide;
– schimbările hormonale;
– stresul;
– consumul de alcool;
– etc.

“La nivelul plăcii bacteriene și a tartrului dentar se acumulează microorganisme patogene care duc la apariția bolii parodontale. În primul stadiu apare gingivita microbiană care se manifestă clinic prin tumefacția gingiei, roșeață și sângerare la periaj. Dacă aceste semne clinice nu ne ingrijorează și gingivita nu este tratată, boala va avansa în profunzime trecând prin stadiul de parodontită marginală cronică rapid progresivă. Parodontita marginală cronică profundă rebelă la tratament ducând, în final, la pierderea dinților” ne mărturisește medicul stomatolog Geanina Miu.

laserterapia-jollydent-3
Laserul dentar acționează în principal asupra microorganismelor de la nivelul parodonțiului determinând, așa cum s-a demonstrat recent, o scădere semnificativă a patogenității acestora. Laserul nu încălzește țesuturile înconjurătoare, nu determină contracturi musculare, dar scade tumefacția și diminuează durerea. Are un efect pregnant de calmare a durerii, acțiune antibacteriană și antiinflamatorie (în formele de inflamație incipientă determină reducerea semnificativă a acesteia) accelerează procesul de vindecare.

laserterapia-jollydent-4
În ceea ce priveste mobilitatea dentară, este înregistrată o reducere graduală a acesteia, ducând treptat la reluarea funcției masticatorii. În urma tratamentului, examenul radiologic va arăta o regenerare osoasă progresivă. Tratamentul cu laser dentar este simplu de realizat, fiind nedureros pentru pacient.

Tratamentul cu laser dentar costă 100 lei / şedinţă.

 

Sperăm că acest articol va veni în ajutorul tău și vei lua cele mai bune decizii pentru obținerea unui ZÂMBET STRĂLUCITOR.
Zâmbetul reprezintă stilul tău de viață!
Echipa Jollydent.

* Programările se pot realiza la numărul de telefon 0724 752 114