PROTEZA DENTARA PERMANENTA

proteza dentara permanenta

Proteza dentară permanentă ALL-ON-6 sau ALL-ON-4 înseamnă o proteză dentară care este fixă, nu trebuie lipită, nu trebuie scoasă, trebuie să stea în gură 24 de ore pe zi.

Termenul de proteză dentară sperie mulţi pacienţi care şi-au pierdut recent toţi dinţii, pentru că se gândesc cu toţii la acea proteză care stă în pahar. Dorinţa oricărui om care urăşte „proteza din pahar” este de a avea o dantură asemănătoare cu cea pierdută, cu alte cuvinte o proteza dentara permanenta.

Acest lucru este posibil acum, deoarece stomatologia s-a dezvoltat foarte mult în ultimul deceniu. Proteza permanentă se sprijină doar pe implanturi şi poate fi scoasă doar de medic prin deşurubare. Se mai numeste şi Fast & Fixed datorită timpului scurt de executare.

Proteza permanentă are trei părţi componente:

  • structura metalică sau scheletul protezei,
  • suprastructura sau dinţii care sunt din răşini compozite sau porţelan
  • gingia artificială, din materiale biocompatibile (răşini)

Proteza dentara permanenta – avantaje:

  • Stabilitate – în timpul masticaţiei nu se mişcă
  • Menținere pe campul protetic – nu cade din gură în timpul vorbirii sau la strănutat
  • Estetica foarte bună – imită perfect dinţii naturali
  • Masticaţia este mult mai eficientă, pacientul poate simţi gustul alimentelor
  • Fonaţia este restabilită în totalitate.

Implanturile dentare pot fi utilizate pentru a susține o suprastructură de tip all-on-4 sau all-on-6, oferind o retenție, o stabilitate adăugată și o alternativă accesibilă la proteza totală dentară.

În comparație cu proteza totală acrilică, proteza dentară permanentă excelează în producerea forțelor masticatorii necesare pentru o triturare eficientă a alimentelor. Pe lângă îmbunătățirea funcției fonetice și dentare, proteza dentară permanentă a demonstrat că sporeste încrederea socială, confortul și bunăstarea emoțională. Pentru pacienți, stabilitatea protetică oferită de supra-proteza pe implanturi generează un răspuns psihologic pozitiv și o calitate îmbunătățită a vieții.

Spre deosebire de protezele tradiționale, protezele maxilare sunt în formă de potcoavă, deoarece palatul protezei poate fi eliminat. Acest lucru oferă mai mult confort în vorbire și gust. Avantajul protezei mandibulare este evident, prin faptul că pacientul are o proteză stabilă și retentivă care nu se mișcă în gură.

În maxilarul edentat trebuie plasate șase implanturi dentare. În cazul restaurării mandibulare clinicianul are mai multă flexibilitate și opțiunea de a plasa patru sau mai multe implanturi pentru a susține o proteză dentară permanentă. Această decizie poate depinde de cantitatea de os care este disponibilă. Zona mentonieră mandibulară asigură adesea o calitate și o cantitate optimă pentru plasarea implantului. Deși două implanturi cu atașamente Locator oferă într-adevăr o retenție crescută a supradozării, cu cât mai multe implanturi sunt plasate în jurul arcului mandibular cu atât stabilitatea protezei este mai bună.

Tehnicile de scanare CBCT au îmbunătățit în mod favorabil abilitățile de diagnosticare, permițând medicilor să vizualizeze toate dimensiunile osul edentat. Calitatea și cantitatea osului pot fi determinate în mod obișnuit înainte de intervenția chirurgicală. Orice probleme de volum osos sau defecte pot fi de asemenea determinate, precum și tipul, dimensiunea și forma implantului. Odată amplasate corespunzător în osul disponibil, implanturile dentare endosoase cu modele adecvate de retenție servesc ca agenți fiabili de siguranță pentru proteza dentară permanentă.

Etape clinice de tratament

Anterior etapei chirurgicale se confecționează o proteza acrilica totala pe care pacientul o va purta pe toată perioada tratamentului. După inserarea implanturilor aceasta va fi căptușită cu un material moale, rezilient, care va proteja implanturile și mucoasa gingivală.

  1. Etapa chirurgicală:
  • pacientul este monitorizat, îi este măsurată tensiunea arterială, pulsul și nivelul de oxigen din sânge.
  • urmează recoltarea sângelui din venă pentru obținerea membranei PRF
  • anestezia locală
  • incizia crestei alveolare
  • realizarea sitului implantului
  • inserarea implantului,
  • aplicarea membrane PRF
  • sutura cu fire neresorbabile.

După etapa chirurgicală urmează terapia de biostimulare cu laser, care are rol antiedematos și antiinflamator, reduce durerea cu 50% din prima ședință și accelerează procesul de vindecare. Sunt necesare 6 ședințe de laserterapie. Concomitent cu terapia laser pacientul va urma și un tratament medicamentos cu antibiotice și antiinflamatorii. Datorită terapiei laser pacientul nu se va umfla, nu se va învineți, nu va avea dureri.

După 7-10 zile de la intervenția chirurgicală se scot firele.

  1. Etapa protetică:

După perioada de osteointegrare a implanturilor (3-6 luni) urmează protezarea definitivă:

  • amprenta preliminară pentru realizarea lingurii de amprentă individuale;
  • amprenta funcțională în lingura de amprentă individuală;
  • înregistrarea relației de ocluzie și a dimesiunii verticale de ocluzie;
  • proba stucturii metalice;
  • proba protezei definitive, echilibrarea ocluziei;
  • inserarea protezei dentare permanente.

Cât costă o proteză dentară permanentă?

La maxilar: Proteza provizorie = 150 euro

Implant dentar 6 x 500 euro = 3000 euro

Biostimulare cu laser dentar = 150 euro / 6 şedințe

Proteza dentară permanentă = 2100 euro

La mandibulă: Proteza provizorie = 150 euro

Implant dentar 4x 500 euro = 2000 euro

Biostimulare cu laser dentar = 150 euro / 6 şedințe

Proteza dentara permanenta = 2000 euro

Consideraţi că aveţi nevoie de o proteză dentară permanentă?

Cabinetul Stomatologic Jollydent oferă soluţii complexe de tratament şi cosmetică dentară:

ENDODONŢIE
Endodonţia este o specialitate a medicinei dentare care se ocupă cu prevenirea, diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor datorate pulpei, ţesutul moale situat în interiorul dintelui, cunoscut în limbaj laic sub denumirea de “nervul dintelui”. Tratamentul endodontic, prin curăţarea şi dezinfectarea canalelor radiculare, poate elimina pe termen lung infecţia.

ODONTOTERAPIE
Se ocupă cu tratamentul afecţiunilor substanţei dure dentare, de la carii simple şi defecte de smalţ până la complicaţii ce pot afecta şi alte structuri. Specialiştii noştri vă oferă tratamente moderne prin obturaţii fizionomice cu materiale biocompatibile de ultima generaţie şi tehnici avansate de lucru.

PROTETICĂ
În cazurile în care distrucţia coronară este foarte mare, se recomandă folosirea coroanelor de acoperire care pot fi confecţionate din diverse materiale: ceramic pe schelet metalic din aliaj de crom-nichel; crom-cobalt sau pe schelet de zirconiu.
Jollydent oferă soluţii complexe: proteză totală, proteză dentară permanentă, proteză acrilică totală, proteza fixa dentara, proteză pe implanturi.

CHIRURGIE
Include toate tratamentele chirurgicale limitate la nivelul cavităţii orale:
– extracţii dentare;
– premolarizari;
– rezecţii apicale;
– gingivoplastii;
– frenotomii.

PARODONTOLOGIE
Parodonţiul este ţesutul care leagă dintele de alveola dentară.
El are rol de a menţine dintele în alveola şi de a amortize forţele masticatoare. Parodonţiul este format din două zone:
– parodonţiul marginal;
– parodonţiul apic.

ORTODONŢIE
Scopul acestei discipline este de a obţine “dinţi drepţi” cu ajutorul aparatelor ortodontice fixe sau mobile.Cel mai adesea medicul ortodont tratează înghesuiri dentare, dar mai sunt şi alte situaţii posibile:
– angrenaje inverse;
– proalveolodontie (dinţi mai în faţă decât poziţia normală);
– retroalveolodontie (dinţi mai în spate decât poziţia normală).

IMPLANTOLOGIE
Implantul dentar poate înlocui cu succes un dinte sau mai mulţi dinţi absenţi de pe arcadă. Tratamentul prin implant dentar se face în două etape:
– etapa chirurgicală, în care se înserează implantul propriu-zis în os;
– etapa protetică, în care se ataşează partea coronară a implantului.

LASER DENTAR
Face parte din dotările de vârf ale clinicii noastre şi este utilizat cu succes în toate actele terapeutice efectuate de specialiştii noştri.
– intervenţii chirurgicale, implantologie, tratament de canal, parodontologie, tratamente pentru reducerea durerii şi vindecare rapidă.

În practica de zi cu zi, Jollydent şi-a construit un sistem de valori orientate către pacient şi nevoile sale:

– pacientul va fi întotdeauna în centrul atenției;
– planul de tratament este personalizat;
– găsim soluții de tratament la orice problemă stomatologică;
– prețuim timpul dvs , de aceea timpul petrecut în sala de așteptare este între zero și zece minute;
– atmosfera în cabinet este una prietenoasă, pacientul ascultă muzică, copiii pot urmări desene animate pe un ecran special amenajat.